2023. augusztus 19., szombat

Cukkini főzelék

 

Cukkini főzelék saját fotó

Hozzávalók:

1,2 kg tisztított, gyalult cukkini

6 deciliter víz

só,

csipetnyi cukor

nagyon kicsi kávéskanál őrölt, szárított kapor vagy teáskanálnyi friss kapor.

A cukkinit a vízben fedő alatt megfőzzük (kb. 20-25 perc lassan forralva). Közben elkészítjük a rántást.

A rántáshoz 3 evőkanál étolajon

2 nagyobb fakanál lisztet és

egy kicsi kávéskanál őrölt szárított kaprot (vagy friss 1 teáskanállal) átsütünk, majd tűzről lehúzzuk, hagyjuk egy kicsit hűlni.

Rászórunk 1 kávéskanálnyi őrölt pirospaprikát, majd felengedjük 2 dl 20 %-os főzőtejszínnel. Hagyjuk még egyszer felforrni.

 

Sült tojással, sülthússal vagy pörkölttel tálaljuk, kinek mi a kedvence. 

Most mi húslevesben főtt oldalast sütöttünk át zsíron fokhagymával és majorannával. Nagyon finom.

A cukkini főzeléket akkor ajánlom, amikor a kertben nagyon megnőtt a termés, vagy már többször készítettünk rántott cukkinit, esetleg már végig ettük a rakott és fasírozott variációkat is, és másra vágyunk.

 

Nincsenek megjegyzések: