2023. január 23., hétfő

Tartalmas levesek: Lebbencs leves

Lebbencs leves

Lebbencsleves, saját főztöm, saját fotóm
Hozzávalók 

3 dkg füstölt szalonna

5 dkg vöröshagyma (1 db kicsi)

8 dkg lebbencs tészta

2 db burgonya

2 kávéskanál pirospaprika

1,8 liter víz.


Elkészítés:

A fazékban megpirítjuk a kis kockára vágott szalonnát, majd kiszedjük egy lányérra.

A zsiradékba kb. 3 részletben beteltesszük a lebbencs tésztát és kicsit sütjük, majd ezt is tányérra szedjük.

A megmaradt kevés zsiradékban átsütjük a tisztított, kicsi darabokra felvágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával és azonnal felöntjük a vízzel.

Hagyjuk, hogy felforrjon és beletesszük a szalonnát és a lebbencs tésztát, főzzük kb. 5-10 percig, majd beletesszük a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát is és további kb. 15-20 percig főzzük, szükség szerint megsózzuk levesünket.

Ez egy kisebb adag, kb. 6 tányér leves. A mennyiséget igazítsuk igényeinkhez. Mindenképpen érdemes két napra főzni, mert szinte minden ételt kiválóan melegíthetünk másnap.

Tartalmasabb levest kapunk, ha 1 pár debrecenit vagy 5 dkg lángolt kolbászt főzünk bele.

Második fogásnak ajánljuk a lebbencs leves után:

  • Zöldbab főzelék sült tojással,
  • Paradicsomos káposzta főzelék fasírozottal,
  • Rántott cukkini majonézes kukoricával.


 

Nincsenek megjegyzések: