2022. július 25., hétfő

Rumos szilva nyersen

Különleges likőr és sütibe való szilva télire

Rumos nyers szilva saját fotó

1,6 kg szilva kétszer megmosva, apróra vágva

48 dkg kristálycukor (1 kg szilvához 30 dkg cukor)

1,6 dl rum

1 mokkáskanál nátrium-benzoát tartósítószer.

A hozzávalókat összekeverjük és lefedve egy napig állni hagyjuk, közben többször kevergetjük.

Üvegekbe töltjük, a levet elosztjuk az üvegekre.

Ebből a mennyiségből a látható 3 üveggel lett.

A leve finom likőrré válik a szilvával pudingot tudsz díszíteni vagy kiváló gyümölcs salátába felnőtteknek, illetve piskótát is megszórhatsz vele sütés előtt.

Érdemes az éretlen vagy éppen túlérett szilvát is hasznosítani, szükséges kisérletezni és régi receptes könyveket lapozgatni az ötletekért!

Sok sikert a befőzéshez.

Vár máskor is Viola nagyi  és csapata




Nincsenek megjegyzések: