Saját készítésű lekvár, saját fotó |
1,00 kg megmosott, tisztított, ledarált körte (tisztán mérve!)
0,25 kg kristálycukor
1 cs. 4:1 Dr. Oetker dzsemfix
1 kávéskanálnyi Almás sütemény fűszerkeverék.
Az előírás szerint járunk el a dzsefix-szel.
Előzőleg alaposan kimosott, jól kiszárított csavaros tetejű üvegekbe rakjuk a lekvárt. Azonnal nem szoktuk rátekerni a tetőt, hagyjuk papírtörlővel lefedve egy fél órát. Majd tetőt rátekerjük, felcimkézzük és mehet a kamra polcára, a többi finomság mellé.
Ajándéknak is kitűnő, vajas kenyérre kenve ízes reggeli hét végén.
Érdemes új fűszerezésű lekvárokat is készíteni éppen úgy, mint érdekes "házasításokat": eper málnával, szőlő körtével, stb.
Kellemes alkotást kíván: Viola nagyi
receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése