2021. március 24., szerda

Langalló (kenyérlángos)

 

Kenyérlángos 




45 dkg liszt (15 dkg sima, 15 dkg rétes, 10 dkg teljes kiőrlésű búza, 5 dkg zabpehely/

2 evőkanál étolaj,

2,3 dl langyos víz

2 dkg élesztő

1 kávéskanál só

1 kávéskanál cukor

1 kávéskanálsütőpor.

A hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk. Letakarva megkelesztjük. A tésztát finoman átgyúrjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. Vizes ecsettel lekenjük, majd 190°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve melegen bedörzsöljük fokhagymával, és tejföllel meglocsoljuk, picit sózzuk, és máris fogyaszthatjuk. Így lehet nagyszerű olcsó vacsoránk!

Tetejére most ezek kerültek a tésztára nálam: 25 dkg mascarpone, só, 1 db vöröshagyma vékony karikára vágva, 10 dkg sült kolbász és 5 dkg sült hurka apróra vágva, 5 dkg reszelt sajt. 200 Celsius fokon sütöttem, míg ráolvad a sajt.

Máshogyan is készíthetjük, tehetünk a kinyújtott tésztára tejfölt és szórhatunk rá vékonyra vágott vöröshagymát, de ezt gazdagíthatjuk kockára vágott felvágottal, felhasználva a maradékot például. 

Recept forrása http://www.hazikenyer.hu ahol a hozzávalók: 45 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 kk só, 1 kk cukor, 1,5 dl tej, 0,8 dl víz, 2 ek olaj.

Nincsenek megjegyzések: