Leltározom az éléskamrában lévő konzerveket
Történet:
Rizst főzök a sertés sülthöz. Gondoltam, ha készen van, közé keverek egy doboz konzerv kukoricát.
Így is lett, csak közben adódott a lehetőség, kiraktam a konyha asztalra és felleltároztam a konzerv készletünket :)
Lejárati idő és a konzerv megnevezése:
Konzerv leltár, saját fotó |
Kevés időt elvesz, azért mégis érdemes néha időt szakítani az otthoni leltározásra.
Érdemes raktározni azokra az esetekre, ha váratlan vendég jön, kevés időnk van a főzésre, nem volt időnk bevásárolni, stb.
- Kész étel konzerveket, mint a pacal pörkölt, rakott káposzta, darált hús = löncs,
- azonnal kenhetők tízóraira: kacsamájas, sertésmáj konzerv vagy éppen nassolni valókat, mint őszibarack felezett hámozott, ananász
- gyorsan elkészíthető levesnek való: gomba konzerv.
https://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2014/03/kezdoknek-is-siker-i.html
Fontos körülnézni az éléskamránkba, kamra polcunkon, és felkészülni az őszre, télre máshogy mondva iskolakezdésre, egyben a tízórai és hideg vacsora készítésre, előre takarékoskodni a karácsonyi ajándékok megvásárlására.
Nem utolsó sorban, ha van készletünk, akkor könnyebb dolgunk van, percek alatt tudunk tálalni finomságokat.
Várlak máskor is:
Viola nagyi
Receptek Viola nagyitól
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése