Gyorsan, finomat!
Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
töltelék:
50 dkg tehéntúró, 2 egész tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 5 dkg vízben áztatott mazsola (vizet leöltjük, átválogatjuk, úgy tegyük a masszához), 1 megmosott citrom reszelt héja, 3 evőkanál búzadara (ez felveszi a túró és a tojás nedvességét).
Sütőpapírra kiterítünk 1-1 réteslapot. Megkenjük nagyon óvatosan kevés étolajjal.
Erre rátesszük a következő 1-1 réteslapot. Ezt is megkenjük étolajjal.
Következik az utolsó 1-1 réteslap ezt pedig kevés tejföllel kenjük meg szintén óvatosan. Az egész felületet kenjük meg tejföllel!
A töltelék hozzávalóit keverjük össze és simítsuk rá a réteslapra úgy, hogy az egyik szélén maradjon kb. 10 cm - ez lesz a rétes alja, tehát a másik felétől kezdjük feltekerni.
Egy tepsit kiolajozunk 2 helyen a 2 rúdnak, és a feltekert réteseket beleemeljük a tepsibe.
A rétesek tetejét megkenjük étolajjal, akkor ropogós lesz a kisült süti, ha tejfölözzük, akkor puhább és nem törékeny a teteje /én így készítettem/.
180-200 Celsius fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.
Megsült a rétes, saját sütemény, saját fotó |
Irány a kóstolóval... saját süti, saját fotó
Jó étvágyat kívánok! Érdemes elkészíteni, várom tapasztalatod.
Viola nagyi
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése