Háztartás kékben - képben:
1.) Főzünk
2.) Megesszük
3.) Örülünk neki, így virágos a kedvünk!
Nézz be máskor is a blogba és mentsed is el kedvenceid közé: http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
Ajánljad a blogot másnak is, hogy más is hozzájusson az ingyenes e-bookjaimhoz, amikben recepteket és tanácsokat osztok meg.
Egy kis ízelítő:
2. e-bookból
Egyesek szerint az abrosszal letakart asztal, az
elmosogatott edények már tisztaságot jelentenek. Mit látsz ma a konyhádban?
Remélem, hogy minden szép és tiszta.
Gyermekeink, unokáink vagy ismerős lurkók nevelése igen
rajtunk is múlik. Mit lát?
Üres hűtőszekrényt, kedvetlen háziasszonyt?
Másként is lehet:Üres hűtőszekrényt, kedvetlen háziasszonyt?
•egyszerű, olcsó és mégis leleményességgel elkészített rakott burgonyát készíthetünk,
•lekváros tésztát is tálalhatunk,
•rendesen mosogatunk, felmosunk,
•házilag felcímkézett, kiürült mustáros tégely a fűszeres üvegünk, mégis egyedi,
•tiszta kötényben dolgozunk, és mosolygós háziasszonyok vagyunk, akik
•másoknak is adni tudunk, ha van felesleges élelmük.
Az 1. hírlevél témája volt az olcsóbbtól a drágábbig latolgatása:
Rántott leves variációk:
1.)
Rántott leves
köménymaggal
2.)
Tojás leves 1 szétkevert
tojásból
3.)
Tojás leves 1 db
szétkevert és 4 egész tojással
4.)
Tojás leves 1 szétkevert
tojással és kolbász karikákkal
1.)
Gyümölcsleves lekvárból,
szörpből
2.)
Gyümölcsleves tejfölös
habarással
3.)
Gyümölcsleves friss
gyümölcsökkel
4.)
Gyümölcsleves pudinggal
vagy tejszínnel
1.)
Húsleves kevés hússal és
csonttal, sok zöldséggel
2.)
Húsleves több hússal
sok zöldséggel, amiből franciasalátát készítünk, hús körítése ez lesz.
Blogból tényleg egyszerű sós-sajtos sütemény kezdők is fogjanak bele:
Sajtos, pirospaprikás rúd, Keresztanyától /egyszerű, olcsó és mutatós/
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
8 dkg vaj,
1 dkg élesztő, vagy 1/2 csomag sütőpor,
½ kávés kanál pirospaprika,
1 dl tejföl,
1 + 1 db tojás,
só,
tetejére apróra reszelt sajt kb. 2-3 dkg.
Összedolgozzuk
a hozzávalókat, kinyújtjuk, tojással megkenjük, derelye vágóval 6 cm hosszú, és
1 cm széles rudakat vágunk belőle. Tepsibe tesszük, még pihenni hagyjuk.
Szép halvány pirosra sütjük.
Ebben a blogban már megjelent: 2013. 02.12.
Ebben a blogban már megjelent: 2013. 02.12.
Szeretettel: Viola nagyi
konyhaioldalak kukac gmail.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése