Fotó: Magyar Mezőgazdaság
nő a kígyóuborka népszerűsége
nő a kígyóuborka népszerűsége
Sziszegő uborka decemberben
Karácsonyra és télen is lehet uborkasalátát készíteni, ha szereted.
Férjem hívja így: sziszegő uborkának, illetve sziszegő salátának.
Hozzávalók:
1 sziszegő uborka = 1 db kígyó uborka
1-2 db vöröshagyma kinek-kinek ízlése szerint (ha szereted vagy kicsi, akkor 2 db-ot tegyél)
1-2 db fehér paprika, tudod, ha 1 db van, akkor egyet, ha 2 db van, akkor 2 db-ot teszel bele,
1-2 db piros paradicsom szintén a nagyságától és a meglévő készleted szerint !!!!
Felöntő lének:
2 dl víz,
3 teáskanál kristály cukor,
1 lapos teáskanál só,
csurgatásnyi étel ecet.
Szoktam kb. 1 teáskanálnyi hidegen sajtolt olajat csurgatni és őrölt borsot szórni csipetnyit hozzá.
Uborka salátát, "sziszegő uborkát", savanyított-édes céklát szeretsz, egyed, mert az alma, körte, asztalt szilva, méz, fokhagyma és nyers vöröshagyma, valamint a savanyú káposzta mellett mind nagyon fontos télen, amikor nagy szükségünk van színekre és ízekre, inspirációra, energiára.
Együnk az egészségünkért!
Télen fontos, kérlek, hogy vigyázz magadra!
Szeretettel: Viola nagyi konyhai "edződ"
http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
Utóirat: hidegen sajtolt olajokról információt a http://www.gastrolaj.hu oldalon találsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése