Illatos, krémes, rummal készült leves
Gesztenye krémleves
ünnepi dísszel: tejszínhab koronával és őrölt fahéjjal szórva
Hozzávalók: Ez a mennyiség kb. 4-6 adag
leveshez elegendő.
25 dkg gesztenyemassza,
2 dl tejszín = 1 kis doboz vagy zacskó
1 liter tej, (tartós tejet javaslok)
2 cl rum (esetleg rum aroma is megfelelő vagy el is hagyható)
1 csomag vaníliás pudingpor
4-5 darabka fahéj
8 db szegfűszeg
1 citrom reszelt héja,
csipet só.
Egy 2 - 2,5 literes fazékba tegyük
a felengedett gesztenyemasszát és nagyon alaposan morzsoljuk össze,
majd fokozatosan dolgozzuk hozzá a pudingport és a tejszint, lassú tűzön
főzzük és tegyük a többi hozzávalót is bele. Forraljuk kicsit és ha nem
találjuk teljesen krémes állagúnak, akkor át is szűrhetjük leves szűrőn vagy
bot mixerrel, illetve burgonyatörővel krémes állagúra nyomkodhatjuk.
Aki hígabban szereti kb. fél liter vizet is hozzá főzhet.
Ötleteim:
1. A darabos
szegfűszeg és a darabos fahéj helyett választhatunk őrölt fűszereket,
akkor könnyebb dolgunk van étkezés közben, nem kell kerülgetni, tányér
szélére kitennünk.
2. Tejszínünk 2,5 vagy
3 dl-es, akkor csökkentsük a tej mennyiségét 4 adaghoz 4 x 3 dl =
1,2 litert szoktam számolni levesből.
Szilveszterre is javaslom, hiszen nem
mindenki pezsgőzik, egy kis rummal bolondítva illatos, kevés szeszt
tartalmazó leves különlegesség lesz asztalunkon.
|
Gesztenyekrémleves Saját fotó. |
Folyamatosan töltöm fel kedvenc, kedvelt, kipróbált receptjeim.
Viola nagyi
konyhai "edződ"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése