Sajtos kocka
Hozzávalók:
20 dkg sima liszt
16 dkg margarin
16 dkg reszelt Pannónia sajt
1 mokkáskanál só
1 tojás sárgája
0,7 dl tejszín
fél mokkáskanál cukor
3 dkg friss élesztő
A langyos tejszínben a cukrot és élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, szobahőmérsékletű margarint és a reszelt sajtot, tojássárgáját.
Összegyúrjuk a hozzávalókat és hűvös helyen kb. 24 órát pihentetjük.
Saját süti, saját fotó |
Ilyenkor még szükség szerint megszórhatjuk a tetejét sóval, ha nem érezzük kellően ízesnek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rendezhetjük egymáshoz közel, mert fölfelé növekednek. Ebből az adagból 2 tepsivel lett.
200 Celsius fokon előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük.
Halvány maradjon, mert megkeseredhet!
Nagyon ízletes, finom, kellemesen sajtos ez a sütemény. Érdemes elkészíteni,
Ezt a receptet 1990-es években nagyon kedves ismerőstől kaptuk, akkor még Sajtos kockának hívát, ma már Sajtos kréker néven fut a neten és kilyukasztják vastagabb szívószállal, és háromszögekre vágják, akkor még mutatósabb.
Kész süti 50-55 dkg, 122 db kocka lett,tehát érdemes megsütni.
Várom hozzászólásod, nézz be máskor is:
Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése