2024. január 14., vasárnap

Tejfölös piskóta 2 tojással

 Gyorsan elkészíthető süti, finom, könnyű, másnapra is puha marad. 

 

    Saját süti, saját fotó

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 
25 dkg cukor, 
2 deciliter kb. 1,5 doboz 150 vagy 175 grammos tejföl, 
2 db tojás, 
fél cs. sütőpor, 
citrom reszelt héja. 
Tetejére 1 db alma és 2 x fél őszibarack befőtt.

A 2 egész tojást a cukorral (lehet kristály is) jól kikeverjük.
Hozzátesszük a fele szitált liszet, amibe belekevertük a 1/2 csomag sütőport, majd a fele tejfölt.
Azután a másik fele szitált lisztet, a többi tejfölt és a megmosott, megtörölt citrom reszelt héját is hozzákeverjük.
Kb. 28x32 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, kikisztezünk és beleöntjük a masszát, elsímitjuk.
Egy db almát meghámozunk, apró kockára vágjuk, valamint a 2 fél őszibarackot is apróra vágjuk.
Sütőt 200 Celsius fokon előmelegítjük és kb. 20-25 percig sütjük.

Más gyümölcsöt is szórhatunk rá, meggyel szoktuk készíteni, van aki meggyes piskótának ismeri. 

Kertünkben megtermett gyümölcsöt vagy vásárolt, el nem fogyasztott almát, körtét is rakhatunk bele, esetleg asztalt szilvát is szórhatunk rá kisebbre vágva. 

Mézes - citromos teával nagyszerű uzsonna vagy vacsora. Munkahelyre is vihető.

Tejfölös piskóta egy tojásal, itt írtunk meg receptjét: 

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com/2023/07/tejfolos-piskota-egy-tojassal.html

Nincsenek megjegyzések: