Van élet a kókuszgolyón túl is!
Zebra kocka, saját készítésű édesség, saját fotó |
Régebbi újságokat nézegettünk és kihajtottuk a Zebra kockánál az egyiket, ezzel jelezve, hogy szeretnénk elkészíteni. Napok óta készültem rá, ma sort kerítettem az elkészítésére.
Jól jártunk, mutatós, finom lett. Keveset kellett várni a kóstolással.
Nem szabad megijedni a hosszú leírástól!
Hozzávalók kb. 50 szelethez:
A krémhez: Ezt készítsük el előbb, hogy kihűljön.
3 evőkanál liszt
3 dl tej
15 dkg kókuszreszelék
1 cs. vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj (10 dkg "szoba hőmérsékletűt" tettem bele).
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaó (jó minőségű esetén elegendő 3 evőkanálnyi is)
3 evőkanál baracklekvár
5 dkg vaj (10 dkg "szoba hőmérsékletűt" tettem bele)
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál rum
kb. 3 dl tej. Nekem kellett a 3 dl tej!
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé (10 dkg tejcsoki torta bevonót használtam fel)
1 mokkáskanál étolaj.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy gyúrható legyen (3 dl). Három részre osztjuk, majd porcukorral megszórt deszkán 20x30 cm-es lapokat nyújtunk belőle.
Sütőpapírok között nyújtottam ki 18x29 cm-esre, mert egy kisebb tepsimbe ez fért bele kényelmesen.
Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a vaníliás cukor, a porcukrot, a vajat, és a kókuszreszelék másik felét. Simára keverjük.
Az első lapot a tepsibe helyezzük, rákenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, erre jön a krém másik fele, végül a harmadik lappal befedjük.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk az olajjal, és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen. Kockára vágva tálaljuk.
Forrás: Blikk Nők 2017. április 40. oldal. Interneten is megtalálható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése