Mutatós, finom, egyszerű sütemény
Tészta hozzávalói:
25 dkg lisztet
20 dkg cukrot
1 tojást,
3 dkg margarint,
2
evőkanál mézet,
1 késhegynyi szódabikarbónát,
1,5 dl tejjel összekeverünk.
26x34 cm-es margarinozott,
liszttel megszórt tepsiben sütöttem.
200 Celsius fokra előmelegített sütőben 5
percig, majd 175-180 Celsius fokon további kb. 15 percig sült.
Éles késsel kis darabokra vágjuk.
Bevonat:
20 dkg margarint,
25 dkg cukorral,
5 dkg kakaóval,
5 evőkanál tejjel folyósra melegítünk, langyosra hűtjük,
5 evőkanál rummal ízesítünk (elmaradhat).
Hempergetéshez: 10 dkg kókuszreszelék.
A
tésztát alsó felébe villát szúrva, egyenként belemártjuk a masszába, kissé lecsurgatjuk és
kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb. 10 dkg kókuszreszelék kellett nekem. (A bevonat mennyisége most sok lett, legközelebb csökkentem:
15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 4 dkg kakaó, 4 evőkanál tej, 4 evőkanál rum.)
Nehezen megy a mártogatás, azért van, mert lehűlt, újból langyosítsuk meg a masszát.
46 db kocka lett ebből a mennyiségből. A széleit egy cm csíkban körben levágtam és elfogyasztottuk kakaóval vacsorára.
Recept forrása: 1980-as évekből Szabad Föld újság
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése