Főzzünk gyorsabban, egészségesebbet.
Erre jó példa a vörös lencse krémleves.
Hozzávalók:
25 dkg vörös lencse
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt kolbász
1 db fehér paprika
3 evőkanál étolaj
fél mokkáskanál kurkuma
fél mokkáskanál pirospaprika
csipetnyi őrölt bors,
só.
Az étolajon üvegesre sütjük a tisztított, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd az átválogatott és több vízben megmosott vörös lencsét is hozzáadjuk. Felöntjük 2,5 liter vízzel és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a kurkumát és pirospaprikát. A kicsumázott fehér paprikát is belerakjuk.
Addig főzzük, míg megpuhul a lencsénk, majd szűrőn áttörjük, vagy mixerrel pépesítjük.
Pirított zsemlekockával vagy "csak" száraz kenyérkockával tálaljuk és megszórjuk kicsi darabokra vágott füstölt kolbásszal.
Második fogásnak túrós tésztát javaslok.
Violanagyi
www.receptekviolanagyitol.blogspot.com
1 megjegyzés:
Köszönöm a receptet. Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. Ajánlom mindenkinek, mert hamar elkészül. Mária
Megjegyzés küldése