Pörköltet főzni húsvéti sonkából!
Nagyon finom pörköltet készíthetsz egy megmaradt sonka végéből vagy pár szelet el nem fogyasztott füstölt tarjából.
Mentsük meg ezt a finom csemegét, ami nem lenne elegendő a családnak ebédre, vagy már unjuk változatlan formában.
Hozzávalók:
32 dkg főtt sonka (főtt tarja, stb.)
kb. 2 evőkanál étolaj
2 közepes vöröshagyma tisztítva, apróra vágva,
1 kicsi fehér paprika
1 mokkáskanál pirospaprika
csipetnyi só (vigyázva sózzuk, mert a sonka sós lehet)
1 db kicsi burgonya megtisztítva, megmosva és apróra reszelve (ez nagyon jól sűrít)
0,5 dl lehetőleg házi készítésű paradicsomlé vagy 1 db piros paradicsom.
Az étolajon üvegesre sütjük a vöröshagymát, tűzről levéve beleszórjuk a fűszer pirospaprikát és azonnal felöntjük kb. 0,5 deciliter vízzel. Beletesszük a fehér paprikát, paradicsomlevet és a reszelt burgonyát. Pár perc alatt összeforraljuk. Ez idő alatt a füstölt, főtt sonkát (főtt tarját) apró kockára vágjuk és a pörkölt alaphoz adjuk. Összekeverjük és még hagyjuk, hogy ezzel is forrjon 1-2 percig.
Főzelékhez feltétnek adjuk vagy főtt spagettivel és salátával tálaljuk.
Így rá sem lehet ismerni első látásra, hogy ez a húsvéti szeletelt sonka volt, mégis finomság lett.
Férjem azt mondta, "Jól tedd el ezt a receptet, hogy elővehesd máskor is, mert nagyon finom lett a sonka pörkölt!" Kell ennél nagyobb dícséret? Nem! 😊
<<>>
Másik változat, hogy a sonka szeleteket pörkölt szaftba teszed a héjában megfőtt burgonyával együtt. Ilyenkor nem szükséges a sonkát felszeletni. Egytálétel lesz, savanyúsággal tálalható.
Várlak máskor is:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése