2018. április 3., kedd

Húsvéti maradék sonka

Pörköltet főzni húsvéti sonkából!

Nagyon finom pörköltet készíthetsz egy megmaradt sonka végéből vagy pár szelet el nem fogyasztott füstölt tarjából. 

Mentsük meg ezt a finom csemegét, ami nem lenne elegendő a családnak ebédre, vagy már unjuk változatlan formában.

Hozzávalók:

32 dkg főtt sonka (főtt tarja, stb.) 

kb. 2 evőkanál étolaj

2 közepes vöröshagyma tisztítva, apróra vágva,

1 kicsi fehér paprika

1 mokkáskanál pirospaprika

csipetnyi só (vigyázva sózzuk, mert a sonka sós lehet)

1 db kicsi burgonya megtisztítva, megmosva és apróra reszelve (ez nagyon jól sűrít)

0,5 dl lehetőleg házi készítésű paradicsomlé vagy 1 db piros paradicsom.

Az étolajon üvegesre sütjük a vöröshagymát, tűzről levéve beleszórjuk a fűszer pirospaprikát és azonnal felöntjük kb. 0,5 deciliter vízzel. Beletesszük a fehér paprikát, paradicsomlevet és a reszelt burgonyát. Pár perc alatt összeforraljuk. Ez idő alatt a füstölt, főtt sonkát (főtt tarját) apró kockára vágjuk és a pörkölt alaphoz adjuk. Összekeverjük és még hagyjuk, hogy ezzel is forrjon 1-2 percig.

Főzelékhez feltétnek adjuk vagy főtt spagettivel és salátával tálaljuk.    

Így rá sem lehet ismerni első látásra, hogy ez a húsvéti szeletelt sonka volt, mégis finomság lett. 

Férjem azt mondta, "Jól tedd el ezt a receptet, hogy elővehesd máskor is, mert nagyon finom lett a sonka pörkölt!" Kell ennél nagyobb dícséret? Nem! 😊

<<>>

Másik változat, hogy a sonka szeleteket pörkölt szaftba teszed a héjában megfőtt burgonyával együtt. Ilyenkor nem szükséges a sonkát felszeletni. Egytálétel lesz, savanyúsággal tálalható.

saját fotó

Várlak máskor is:

Viola nagyi

konyhai tanácsadód: 

http://www.receptekviolanagyitol.blogspot.com 


 

Nincsenek megjegyzések: