Gyors, olcsó, finom és egyszerű! Mi az?
Burgonya leves I.
Gyorsan elkészül ez az ízletes burgonya leves. Berántani, habarni sem szükséges.
Hozzávalók 4 fő részére:
50 dkg burgonya
1 kis zellergumó
1 dl főzőtejszín
2 evőkanál tejföl
csipetnyi őrölt köménymag
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt fehér bors
só.
Elkészítés:
A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi (kb. 1 liter). Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi köménymagot szórunk bele és a megtisztított, apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Amikor megfőtt, tejföllel és tejszínnel elkeverjük = kicsit pépesítjük akár mixerrel, akár csak a fakanállal.
Ezzel a liszt használata szükségtelen, mert a pépesítéssel sűrű lesz levesünk.
Ezután még 1-2 perig forraljuk.
Folytatjuk az őszi leves kavalkádot.
Szeretettel kívánok jó munkát, kellemes sütést, főzést:
Viola nagyi
Van egy jó recepted? Írjad meg, közzétesszük!
Javaslatod van, elakadtál a főzéssel?
Ide írhatsz: http://receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése