2013. november 14., csütörtök

Kaporszószt ettél-e már?

 

Kóstoljad meg, érdemes.

Sosem ettél kapor szószt?

Itt az ideje elkészítened.


Friss kapor van még a kertben fagyokig, a piacon is megtalálhatod vagy zöldségesnél.

Addig tart elkészíteni, míg ezt az e-mailt olvasod.

Megmosod alaposan, szárát eltávolítod, hogy csak a zöld levélkéje maradjon. Deszkán apróra vágod
a jó nagy csomag kaprot /vagy két kis csomaggal/. Az enyém 32 szál volt a kertből.

Egy lábasba teszel 2 evőkanál étolajat, melegíted és hozzáteszel 2 lapos evőkanál szitált sima lisztet.
Azaz rántást készítesz.
Ráhúzod a deszkáról a kaprot és rögtön felöntöd 1 dl vízzel és kevergetés mellett hozzáteszel 2 dl tejet. Sózod (2 csipetnyi sóval). Csak egyet forralod, mert elég zsenge a kapor.

Friss és üde íze van.
Levesben főtt húshoz vagy főtt virslihez, sült virslihez a legjobb.
Van, aki csak úgy magában fogyasztja, mert könnyű, olcsó, egyszerű vacsora.

Aki savanykásabb ízeket szereti, pár csepp ecetet tehet bele tálaláskor, vagy tej helyett 1 kis pohár tejföllel, kefirrel készítheti.


Képekben:


Megmosott kapor összeaprítás előtt
Saját fotóm



Kaporszósz
Saját fotóm

Viola nagyi
elérhetőség:

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com


Nincsenek megjegyzések: