2013. november 27., szerda

Burgonya leves, ízletes és egyszerű

Tartalmas leves kolbász karikával, virslivel

Hozzávalók:

1 kg burgonya (tisztítva mértem)

8-10 karika füstölt kolbász 

1 evőkanál sózott zöltség (télire eltett zöldségféle darálva, sózva)

1 teáskanál friss vagy (sózott) petrezselyemzöld

3 db virsli karikára vágva (gyengébb minőségű, olcsó virsli is kiváló bele).


A tisztítot, apró kockára vágott burgonyát és füstölt, kírikára vágott kolbászt kb. 2 liter vízben megfőzünk. 

Ha majdnem kész, beletesszük a karikára vágott virslit és együtt még főzzük kicsit.

Be lehet rántani levesünket: 2 evőkanálnyi étolajon 2 kicsi fakanál lisztet halványra piritunk úgy, hogy beleteszünk 2 gerezd fokhagymát apróra vágva. Hozzáteszünk 1 kávéskanál piros fűszerpaprikát és hűlni hagyjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel. Beleöntjük levesünkbe és mégegyszer felforraljuk.


Jó étvágyat kívánunk!

receptekviolanagyitol.blogspot.com


 

Nincsenek megjegyzések: