Tartalmas leves kolbász karikával, virslivel
Hozzávalók:
1 kg burgonya (tisztítva mértem)
8-10 karika füstölt kolbász
1 evőkanál sózott zöltség (télire eltett zöldségféle darálva, sózva)
1 teáskanál friss vagy (sózott) petrezselyemzöld
3 db virsli karikára vágva (gyengébb minőségű, olcsó virsli is kiváló bele).
A tisztítot, apró kockára vágott burgonyát és füstölt, kírikára vágott kolbászt kb. 2 liter vízben megfőzünk.
Ha majdnem kész, beletesszük a karikára vágott virslit és együtt még főzzük kicsit.
Be lehet rántani levesünket: 2 evőkanálnyi étolajon 2 kicsi fakanál lisztet halványra piritunk úgy, hogy beleteszünk 2 gerezd fokhagymát apróra vágva. Hozzáteszünk 1 kávéskanál piros fűszerpaprikát és hűlni hagyjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel. Beleöntjük levesünkbe és mégegyszer felforraljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése