Tiramisu egyszerűen
saját süti, saját fotó |
4 dl tejjel, 1 cs. tiramisu ízű pudingport, 3 evőkanál cukorral megfőzünk és kikeverjük.
Amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük az 50 dkg mascaponét.
2,5 dl tejszínt felverünk. Nem verődne fel teljesen, adjunk hozzá 1 cs. habfixálót.
Óvatosan összekeverjük a pudingos mascarponét és a felvert tejszínt.
Összesen 40 dkg Babapiskóta szükséges, előzőekben leírt főzött kávéba gyorsan megmártjuk a babapiskóták felét, és egy kb. 32x28 cm-es tepsibe lerakjuk cukros felével fölfelé. Rákerül a krém fele, majd ismét a kicsit kávéba mártott babapiskóta. Erre a megmaradt krém másik fele.
Megszórjuk szita vagy szűrő segítségével keserű kakaóporral úgy, hogy befedje teljesen a krémet, réteget képezve rajta.
Hűtőben tároljuk
fogyasztásig. Legjobb fél napig
pihenni hagyni.
1 db 2 literes és 1 db 1 literes jénai szögletes tál telik
meg, ha nem tepsibe teszem. Ez esetben ajándékba is vihetjük az egyik adagot.
Készítsd el! Várom véleményed: Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése