Változatosan készíthető édesség
Tartalmas leves után vagy akár desszertnek is megfelelő választás a tejberizs.
Saját készítésű tejberizs, saját fotó |
Hozzávalók:
15 dkg rizs (átválogatva, hideg vízben megmosva, lecsöpögtetve)
2 dkg vaj
1 dl víz
3 dl tej
csipetnyi só
5 dkg kristálycukor (3 evőkanál).
A rizst feltesszük főni a vízben, sózzuk. Lefedve lassan forraljuk pár perig, hozzáadjuk a vajat és a tejet, amivel lassan tovább főzzük, míg meg nem puhul a rizs.
- Tálalhatjuk kakaóporral vagy házi lekvárral.
- Díszíthetjük tejszínhabbal, csokidarával főleg akkor, ha pohárban vagy "kompótos tálban" desszertként adjuk asztalra sütemény helyett.
Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése