Gyors, finom, mindenki szereti! Mi az? Túrófánk!
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
1 evőkanál cukor,
3 egész tojás,
1 kis pohár tejföl, (175 gr.)
1 mokkáskanál szódabikarbóna.
Hozzávalókat össze kell keverni, állni hagyni és forró étolajba (étolajba mártott evőkanállal) beleszaggatni ritkán, mert megnőnek.
(Nagyon forró ne legyen az olaj, mert akkor a külseje megég, belül nyers marad!)
Sütéskor forgassuk meg a fánkokat, hogy minden oldaluk szépen süljön meg.
Papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges étolajat felszívja.
Porcukrozva, vagy házi lekvárral tálaljuk.
Túrófánk, saját sütemény, saját fotó
Kb. 35 db fánk lesz ebből az adagból.
Jó étvágyat kíván: Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése