2020. június 27., szombat

Meggy mártás


Nyári melegben együnk sok gyümölcsöt!

 

Meggy mártás jó választás, mert itt a meggy szezon.


Kb. 1 kg meggyet moss meg kétszer, a hibás részeket távolítsd el, magozd ki. 

Az meggyet kb. 2,5 literes lábasba tegyed oda 1 dl vízzel forralni 4 evőkanál cukrot szórjál hozzá fedd le a lábast és főzzed egy pár percig.

Ezalatt 5 dkg vajból (margarinból, vagy olajból) és 3 közepes fakanál lisztből rántás készítesz, felöntöd 2 dl főzőtejszínnel és a meggyhez adod.

A rántással még egyszer felforralod.

Legjobb húslevesben főtt húshoz adni főtt burgonyával.  

Ez esetben akár 6 adag lesz ebből a mennyiségből.

Aki szereti a gyümölcsös ételeket, langyosan vagy hidegen önálló fogásként is kiváló vacsorára.

Meggy mártás saját készítésű, saját fotóval


Jó étvágyat kívánok!

Viola nagyi

receptekviolanagyitol.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: