Nyári melegben együnk sok gyümölcsöt!
Meggy mártás jó választás, mert itt a meggy szezon.
Kb. 1 kg meggyet moss meg kétszer, a hibás részeket távolítsd el, magozd ki.
Az meggyet kb. 2,5 literes lábasba tegyed oda 1 dl vízzel forralni 4 evőkanál cukrot szórjál hozzá fedd le a lábast és főzzed egy pár percig.
Ezalatt 5 dkg vajból (margarinból, vagy olajból) és 3 közepes fakanál lisztből rántás készítesz, felöntöd 2 dl főzőtejszínnel és a meggyhez adod.
A rántással még egyszer felforralod.
Legjobb húslevesben főtt húshoz adni főtt burgonyával.
Ez esetben akár 6 adag lesz ebből a mennyiségből.
Aki szereti a gyümölcsös ételeket, langyosan vagy hidegen önálló fogásként is kiváló vacsorára.
Meggy mártás saját készítésű, saját fotóval |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése