Browni, az egyszerű kakaós kevert sütemény
Browni, az eredeti recept leírással, saját süti, saját fotó. | |
Recept forrása: Rama sütigyár
Hozzávalók:
1 bögre (2 dl) víz,
22 dkg Rama sütőmargarin,
4 evőkanál keserű kakaópor,
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg),
1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg),
1 evőkanál szódabikarbóna, EGY KÁVÉSKANÁL IS ELEGENDŐ!
1 dl natúr joghurt,
2 tojás,
1 cs. vaníliás cukor,
a tepsi kikenéséhez 2-3 dkg margarin,
a tetejére: 12 dkg Rama sütőmargarin, 4 evőkanál keserű kakaópor, 6 evőkanál natúr joghurt, 12 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió. A MÁZ SOK, FELE-HARMADA IS ELEGENDŐ.
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát a gyerekek is szívesen megcsinálják. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal 200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró vagy dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót (vagy diót) is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.
(A mogyorót vagy diót a tetejére való masszába nem fontos beledolgozni, szerintem mutatósabb, ha megszórjuk vele a megsült, mázzal megkent sütit.)
Készítsd el, hidd el, megéri!
Várlak máskor is:
receptekviolanagyitol.blogspot.com
Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése