Csúnya, de finom!
Mi az?
Lusta sajtos!
Lusta sajtos sütemény |
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg reszelt sajt a tésztába,
kb. 1 dl tejföl,
só.
Ne legyen kemény a tészta, mert bele kell nyomkodnunk a tepsibe.
Tetejére
1 tojás felverve és
reszelt sajttal szórva kb. 5 dkg.
A hozzávalókat összegyúrjuk és a tepsibe nyomkodjuk vagy kicsi nyújtófával kinyújtjuk.
Megkenjük a felvert egész tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.
Derelyevágóval hosszában és keresztben is bevágjuk.
Előmelegített sütőben 200 Celsius fokon kb. 10 percig sütjük.
Kicsit hűl a süteményünk, akkor a bevágások mentén szét tudjuk törni a sós tésztánkat.
Azért "lusta" sajtos a neve, mert nem szükséges gyúródeszkán elővenni, még nyújtófát sem, ha kézzel belenyomkodjuk a tésztát. Az alufólia lefogy a papírgurigáról, a guriga is jó nyújtó eszköz!
Több sajttal készülő recept a mindmegette.hu oldalon is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése