Gofri
Egyszerű elkészíteni, olajszagú sem lesz a konyha, és mégis finomság kerül
az asztalra, amit leves mellé tálalhatsz otthon, viheted kirándulásra és
munkába is.
Hozzávalók:
17 dkg sima liszt (6 púpozott evőkanál)1,5 dl tej
2 egész tojás,
10 dkg puha margarin,
1,5 evőkanál kakaópor (keserű, nem instant)
1 késhegynyi sütőpor,
1 késhegynyi szódabikarbóna,
1 csipetnyi só.
A tojást felütöm, habosra keverem és felváltva /hogy csomómentes legyen a
massza/ adom hozzá a puha, kicsit megolvasztott margarint, a sütőport és
szódabikarbónát.
Kakaós változat esetén a keserű kakaóport is érdemes a liszthez adni és szitálni,
mert akkor nem marad csomós a kakaó és jól elvegyül a sütőpor is.
(Kisebb tojás esetén a tej 2 dl is lehet.)
Az állaga ne legyen olyan folyós, mint a palacsintáé!
Jobb, ha nem azonnal sütöd, hanem állni hagyod egy keveset, pl. amíg
elmosogatsz, elpakolsz, megterítesz.
A gofri sütő mindkét felét ecsettel enyhén kikentem étolajjal. Fa lapátka segítségével
adagoltam az alsó sütő felületre a keverékből.
4 sütéssel 20 db szív alakú gofrit sütöttem ebből a mennyiségből.
Fahéjas porcukorral, porcukorral lehet tálalni, saját készítésű lekvárral pedig szuper!
Saját sütésű gofri és saját fotó.
Viola nagyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése