2014. március 29., szombat

Pár száz Ft-ból....

Mit lehet főzni pár száz Forintból?

Itt van például a

 

Francia hagyma leves reszelt sajttal

Pirított zsemle kockával kóstoltad már? Érdemes!
(Még szikkadtabb zsemlét is felhasználhatsz hozzá!)

Hozzávalók:
vöröshagyma,
étolaj,
szikkadt zsemle,
reszelt sajt,
só,
bors.


A kb. 5-6 db vöröshagymát megtisztítjuk, szükség esetén megmossuk, vékonyra vágjuk és egy fazékban 3 evőkanál étolajon megfonnyasztjuk = sütjük pár percig lassú tűzön, közben megkeverjük. Megszórjuk 1 kis fakanál sima liszttel, elkeverjük és felöntjük 1,8 liter vízzel. Sózzuk, őrölt borssal szórjuk és puhára főzzük.
Amig levesünk forr, összevágjuk a szikkadt zsemlét és egy serpenyőben lehetőleg zsiradék nélkül megpirítjuk nagyobb hőfokon, rázogatás-kevergetés közben mosolygós pirosra sütjük.
Igény szerint átpaszírozhatjuk a hagymalevest.
Tálalás:
  • Mély tányérba teszem a pirított zsömle darabokat és a reszelt sajtot és rámerem a hagymalevest.
  • Tálalom tányéra a hagyma levest és megszórom pirított zsömle darabokkal és a reszelt sajttal.  

Tipp:
Tavasszal már a régi vöröshagymánkat érdemes ellenőrizni. Olykor kihajt, fonnyad. Érdemes a fenti recept szerint levesnek felhasználni, mert ha nem,  sajnos ki kell dobni. Ne pazaroljunk, főzzük meg!
Először akkor ettem, amikor vendégségbe mentem - kellemes meglepetés ért, mert addig nem főztem és nem is fogyasztottam hagyma levest.
Ínyenceknek, egyszerű ételeket kedvelők is szeretik.


Hagyma krémleves
pirított zsemle kockával, reszelt sajttal, snidlinggel
saját fotó.

Itt is elérhetsz:

http://www.violettairoda.freewb.hu
http://www.receptekviolanagyitol.blogspot.com  



Nincsenek megjegyzések: