Énekeljük el a "Piros lett a paradicsom, nem sárga.... kezdetű nótát! Mindjárt színesebb lesz körülöttünk a világ.
Fotó: goole kép
Piros lett a paradicsom nem sárga.
Véletlenül nem tanultad volna meg gyerek korodban a nagyapádtól, hát itt a szövege:"Piros lett a paradicsom, nem sárga,
Elhagyott a feleségem a Sára.
Mit ér a te legénységed ihajla,Hogyha nincs szép feleségem csuhajla,
Három hete, hogy a Tiszán halásztam,
Könnyeimtõl még a vizet se láttam.Jaj-jaj-jaj-jaj-jaj, a szívem Istenem,
Meghalok én, meghalok még megérem.
Hej, te csávó, csóró csávó, minek vagy,
Ha te mindig olyan nagyon beteg vagy.Gyere Rózsám súgok neked valamit.
Gombold ki a selyem riglid elejit.
Azt mondják a paradicsom rossz ízű,
Pedig csak a gyökere volt keserű,Gyere babám súgok neked valamit,
Gombold ki a selyem inged elejit..."
Tényleg, tudod, hogy a depresszió ellen jó, ha fogyasztunk hetente legalább 3-szor, 4-szer paradicsomot! Nem hiszed, itt olvashatsz bővebben:
ezen kívül pedig a 2013. augusztus végén megjelenő e-könyvecskében is idézünk a cikkből.
M á s :A paradicsom szervezetre gyakorolt hatása
Az érett paradicsom lédús, húsos bogyótermése tápanyagokban gazdag. Szénhidrát tartalmának több mint a fele glükóz (szőlőcukor) és fruktóz (gyümölcscukor). A vitaminok közül sok benne a karotin, a B1-, a B2-, és a C-vitamin. Az ásványi anyagok közül kálium tartalmát érdemes a leginkább kiemelni. A paradicsom kellemes ízét a sokféle szerves sav - almasav, citromsav, borostyánkősav és tejsav - és illóolajtartalma biztosítja. Az éretlen paradicsomban szolanin található, ami érés közben eltűnik. A szolanin keserű ízű, zöld színű és mérgező vegyület - ez előfordulhat például a burgonya gumójában is - ezért a legjobb, ha nem eszünk éretlen paradicsomot.
Miért fogyasszunk paradicsomot?
A friss paradicsom élénkpiros, fényes, rugalmas, a szára élénkzöld, a gyorsan érlelt paradicsomnak azonban túl feszes a bőre, nincs illata, színe pedig foltosan piros. A paradicsom fogyasztása csökkenti a reumás és ízületi fájdalmakat, és jó hatású a köszvény, valamint különféle gyulladásos megbetegedések esetén. Segíti az emésztést és csökkenti a gyomorsav túltengést. Magas víz tartalma megelőzi a vér besűrűsödését és oltja a szomjúságot. Külsőleg (pl. arc pakolás) alkalmazva és belsőleg is helyreállítja a bőr pH értékét, jótékony hatású a zsíros, pattanásos bőrre.
Innen idéztem: agroline.hu/hir/paradicsom-es-jotekony-hatasai
A paradicsom befőzésének itt az ideje! Tettél el befőttet, lekvárt, savanyúságot?
Én igen, jövök a képekkel.
Addig is szeretettel köszönt a Te konyhai ügyekért felelős tanácsadód:
Viola nagyi
receptekviolanagyitol.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése